Замовити

Залиште заявку, наш менеджер зв’яжеться з Вами

    Ліквідація ФОП на єдиному податку: чи слід подавати заяву про відмову від спрощеної системи в ДФС?

    ДФС повідомляє

    Ліквідація ФОП на єдиному податку: чи слід подавати заяву про відмову від спрощеної системи в ДФС?

    ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що у разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП, що є платником єдиного податку, останнім податковим періодом вважається період, у якому контролюючим органом отримано від держреєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення згідно пп. 294.6 ПКУ.

    У разі припинення провадження господарської діяльності, податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються платнику єдиного податку до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому анульовано реєстрацію на підставі отриманого від держреєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

    У разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу, податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому проведено анулювання реєстрації (п. 295.8 ПКУ).

    Виходячи з вищезазначеного, у разі прийняття рішення про припинення підприємницької діяльності ФОП – платник єдиного податку не подає заяву про відмову від спрощеної системи оподаткування.

    Посилання

    You must be logged in to post a comment.

    Архів

    ПОДЗВОНИТИ НАМ