Замовити

Залиште заявку, наш менеджер зв’яжеться з Вами

    Як сплачувати ПДВ та мито за поштові міжнародні відправлення у 2019 році?

    ДФС повідомляє

    Як сплачувати ПДВ та мито за поштові міжнародні відправлення у 2019 році?

    З частини суми відправлення, яка перевищує неоподаткований ліміт (до 1 липня – 150 євро, з 1 липня – 100 євро), нараховується 20% ПДВ і 10% мита.

    Державна фіскальна служба у Хмельницькій області повідомляє, що з 1 січня 2019 року набрав чинності Закон України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

    Відповідно до нього, від 1 липня 2019 року по 31 грудня 2020 року без сплати податку на додану вартість та мита можна ввозити на територію України міжнародні поштові та експрес-відправлення, сумарна вартість яких не перевищує еквівалент 100 євро для одного одержувача – фізичної особи в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях.

    Також, відповідно до норм Закону, установлено перехідний період з 1 січня 2019 року по 30 червня 2019 року, під час якого сумарна вартість товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, яка не оподатковується податком на додану вартість та митом, залишається 150 євро.
    Звертаємо вашу увагу на те, що порядок оподаткування міжнародних поштових та експрес-відправлень не змінився: з частини сумарної фактурної вартості відправлення, яка перевищує неоподаткований ліміт, нараховується 20 відсотків ПДВ і 10 відсотків мита. Будь-які обмеження щодо кількості міжнародних поштових відправлень та міжнародних експрес-відправлень на одного одержувача відсутні.

    Посилання

    You must be logged in to post a comment.

    Архів

    ПОДЗВОНИТИ НАМ