Замовити

Залиште заявку, наш менеджер зв’яжеться з Вами

    Валюту тепер можна обміняти в банкоматах! Зміни з 1 січня 2019 року

    Валюту тепер можна обміняти в банкоматах! Зміни з 1 січня 2019 року

    В Україні з 1.01.2019 р. набувають чинності нові правила валютно-обмінних операцій у частині, що стосуються проведення обміну валют через платіжні пристрої – банківські автомати та платіжні термінали. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу НБУ.

    НБУ вирішив спростити проведення банками та іншими фінансовими установами операцій з обміну валют ще у червні минулого року.

    Зокрема, банкам та іншим фінустановам дозволили проводити валютно-обмінні операції через платіжні пристрої (банкомати, платіжні термінали).

    “Після доопрацювання програмного забезпечення українці зможуть не тільки продавати, а й купувати готівку іноземної валюти з використанням цих пристроїв”, – додали у НБУ.

    “Для впровадження нових вимог, що стосуються застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) під час проведення обміну валют через платіжні пристрої та оформлення відповідних розрахункових документів РРО, квитанцій та чеків банкомата, фінансовим установам надано шестимісячний перехідний період… Проводити валютно-обмінні операції за новими правилами вони почнуть з 1 січня 2019 року”, – вказали у регуляторі.

    Протягом другого півріччя 2018 року банки та інші фінустанови повинні були оформлювати валютно-обмінні операції згідно із порядком, що діяв до ухвалення нових правил.

    Нагадаємо, НБУ скасує нагляд над валютними операціями.

    Посилання

    You must be logged in to post a comment.

    Архів

    ПОДЗВОНИТИ НАМ