Замовити

Залиште заявку, наш менеджер зв’яжеться з Вами

    З 7 листопада 2018 року замінюємо підпис кульковою ручкою на електронний на законодавчому рівні!

    З 7 листопада 2018 року замінюємо підпис кульковою ручкою на електронний на законодавчому рівні!

    7 листопада 2018 року відбудеться введення в дію Закону України «Про електронні довірчі послуги» № 2155-VIII від 05.10.2017 р., що забезпечить можливість переходу суспільства на новий рівень розвитку цифрових технологій та удосконалить схему для взаємодії юридичних та фізичних осіб через Інтернет.

    У законі сказано, що електронна взаємодія фізичних та юридичних осіб, яка потребує відправлення, отримання, використання та постійного зберігання за участю третіх осіб електронних даних, а також автентифікація в інформаційних системах, в яких здійснюється обробка таких електронних даних, можуть здійснюватися з використанням електронних довірчих послуг. А якщо володільцями інформації в складових частинах інформаційних систем є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації державної форми власності, то взаємодія повинна здійснюватися з використанням кваліфікованих електронних довірчих послуг.

    Також в законі з’являються нові види підписів: кваліфікований електронний підпис та вдосконалений електронний підпис. Передбачається, що ці підписи матимуть вищий ступінь захисту та надійності, ніж електронно-цифрові підписи, що діють зараз. Саме це і дозволить новим електронним підписам стати повноцінною заміною не лише звичайним підписам кульковою ручкою, а й паспортам.

    Можливо, скоро не доведеться власноруч писати заяви, розписуватися та пред’являти паспорт, а просто заповнити документи в електронному вигляді, підписати за допомогою ЕЦП та відправити через Інтернет…

    Посилання на Закон

    You must be logged in to post a comment.

    Архів

    ПОДЗВОНИТИ НАМ